Skanning

 

Home
Leseteknikker
Lesemetoder
Lesestrategier
Repetisjon
Vanlige lesefeil
Gode leseforhold
Test deg selv
Treningsopplegg
Treningsoppgaver
Undervise lesing
Innholdsliste
Om oss

Polo Ralph Lauren Skjorte Outlet Salg Oslo Nettbutikk Norge

Ralph Lauren Skjorte Nettbutikk Norge Online

Ralph Lauren Norge Skjorter og gensere lage en unik uttalelse. Den Ralph Lauren skjorte av denne linjen er ikke gammeldags eller retro, de er " vintage ", noe som tyder på at de har stått testen av tid og vokst finere, mer verdifull med alder og omdømme. En annen viktigste som har designet dette merket Ralph Lauren populær blant alle aldersgrupper er deres pris. De er tilgjengelig til en rimelig pris. Å få så god kvalitet Ralph Lauren produkter på en slik rimelig pris er en real deal.

Ralph Lauren Oslo Pologensere av denne linjen vakkert utfyller omtrent hver look. Flott for omtrent enhver anledning, enten kledd ned med Ralph Lauren jeans eller shorts eller kledd opp med gensere og jakker, de RL pologensere ' fine tekstiler og one-of -a -kind passform gjør at du føler deg veldig bra og ser enda bedre. De Ralph Lauren polo skjorter av denne linjen er laget for år med hard slitasje. Ralph Lauren genser vil gjøre deg både skarpe kledd og komfortabel. Ralph Lauren genser kommer i hel rekke klassiske farger pluss unike mønstre og striper.

Ralph Lauren Skjorte Er et populært klesmerke som har fått rykte innen design og produksjon av ferdighus strikkeplagg. Ralph Lauren er godt kjent for sin fantastiske utvalg av klær som polo skjorter, bukser, gensere, jakker, jakker og luer. Selskapet opprinnelig brukt til å designe bare unge casuals. Men senere begynte det å gjøre mer fasjonable stiler av Ralph Lauren klær.

Gensere fra Ralph Lauren Nettbutikk Norge er svært mye i etterspørselen. Disse Ralph Lauren gensere er ypperlig for semi formell utflukt og se bra ut når slitt med et par jeans eller bukser. De er tilgjengelige i friske farger, som er generelt dempet, men likevel stilig. Disse Ralph Lauren gensere er bra for kontor slites. Ralph Lauren gensere er et flott alternativ for mer casual look og er stadig populær blant menn. Disse Ralph Lauren gensere ser bra ut med nesten hva som helst.

Ralph Lauren Salg Polos har også blitt stadig populær blant massene i dag. De er mye foretrukket på grunn av sine sterke fargekombinasjoner, unike utskrifter og innovative utskrifter. Disse Ralph Lauren skjorter er ypperlig for semi - formelle og uformelle anledninger. Ralph Lauren Polos men ser veldig bra ut når slitt med shorts, jeans og cargo bukser. Ralph Lauren polo skjorter komme opp i standard størrelser og er tilgjengelig i full sleeve samt halv ermet alternativer.

Ralph Lauren Outlet Jakker virkelig føle deg varm når iført sine klær. Merket Ralph Lauren har som et spørsmål om faktisk vært veldig spesielt om stilen til materialet de bruker for sine produkter. Så dessuten med seg Ralph Lauren plagg du ville ikke bare være koselig og varm, men også føle seg komfortable i tillegg. Vanligvis i stil, vil dine Ralph Lauren gensere styrke dine mote uttalelser i årene som kommer.

Skanning  kalles også søking eller letelesing. Hensikten med skanning er å finne fram til  bestemte temaer, ord eller opplysninger i en tekst. For å skanne må du derfor være klar over hva du leter etter.

 

Skan på samme måte som du skumleser

Klargjør hensikt og mål med skanningen

Oppgaver i dette emnet

Strategi for skanning

Tren på å skanne

 

Du kan allerede skanne tekster, og har gjort det mange ganger. Når du leter i en telefonkatalog eller en ordbok så skanner du teksten. Du bruker dine kunnskaper om alfabetet og leter deg fram til det ordet du er ute etter. Du skanner også når du leter deg fram til kinoannonsene eller tegneseriene i en avis.

Du kan bli dyktigere til å skanne en tekst ved å trene slik som forklart her. Du kan også bruke skanning i andre sammenhenger enn du gjør nå.

 

Skan på samme måte som du skumleser

Skanning minner mye om skumlesing. Men det er én viktig forskjell. I skumlesing er hensikten å få en oversikt over det som står i teksten. I skanning er hensikten å finne fram til informasjon du er ute etter.

Du kan skanne en tekst med de samme metoder og øyebevegelser som når du skumleser:

-           Lese utvalgte deler av teksten. .

-           Lese hele eller store deler av teksten med passende øyebevegelser.

Du skanner lettere når du kjenner tekstens oppbygging

Det er lett å skanne tekster du kjenner oppbyggingen til, for eksempel aviser, blader, telefonkataloger, ordbøker eller andre lister. For eksempel hvis du har lyst til å gå på kino, så vet du hvor du kan finne opplysninger i avisa. Du kan derfor raskt finne fram til annonsene.

I en ukjent tekst kan det være vanskeligere å finne fram til det du er ute etter. Derfor er det ofte nødvendig å skaffe seg en oversikt først ved for eksempel fotolesing eller skumlesing. Deretter kan du skanne i de deler av teksten du tror opplysningene er å finne.

For å skanne hurtig og godt, må du kunne lese ord som bilder

For å kunne skanne effektivt, må du kunne lese ord som bilder. Du kan da raskt gjenkjenne ordene ved å la blikket gli over siden. Du skanner også bedre hvis du har et bredt lesesynsfelt.

Signalord og nøkkelord er viktig

Når du skanner er det viktig å få med seg signalord og nøkkelord.

 

Strategi for skanning

Lesestrategien for skanning består av de samme tre hovedtrinnene som for skumlesing:

1  Forberedelsen

Forberedelsen består av:

-           Klargjør hensikt og mål med skanningen. Hensikten kan være å finne de delene av teksten som handler om et bestemt tema. Målet kan være å lære seg det som står om dette temaet. Målet kan også være å vurdere om du skal lese boka eller ikke.

-           Finn ut hva slags opplysninger du skal skanne etter. Det kan være bestemte ord eller temaer.

-           Velg hvilke måter du skal skanne teksten på og i hvilken rekkefølge.

2  Skanne teksten

Skan slik som planlagt ovenfor. Bruk samme metoder og øyebevegelser som for skumlesing.

3  Etterarbeidet

Når du har skannet ferdig, må du avgjøre hvordan du skal arbeide videre med teksten eller opplysningene. Etterarbeidet er avhengig av hensikten og målet med skanningen. Det kan for eksempel være å:

-           Gjenkalle i tankene det du har skannet.

-           Stille spørsmål ut fra de hensikter og mål du hadde med skanningen.

-           Vurdere teksten, for eksempel for å finne ut om du skal lese den mer grundig.

-           Lese mer grundig de deler av teksten du har funnet med skanningen.

Skanning kan inngå i en mer omfattende lesestrategi.

 

Klargjør hensikt og mål med skanningen

For å kunne skanne en tekst, må du først ha bestemt deg for hva du er ute etter. Du kan ha tilsvarende hensikter og mål som gjennomgått for skumlesing.

Lete etter spesielle temaer

Du skanner som oftest for å finne hva eller hvor det står om spesielle temaer. Derfor må du bestemme deg for:

-           Hvilke opplysninger er du ute etter?

-           På hvilken måte og hvor i teksten kan disse stå?

-           Hvilke nøkkelord skal du se etter? Skal du på kino kan det være navnet på filmen.

I mange tilfeller vil kjennskapet til liknende tekster gjøre at du vet hvor i teksten du skal lete. Eksempel er rapporter (årsrapporter, vitenskapelige rapporter mv.) hvor du kjenner standard oppbygning av disse. Da vet du også i hvilken del av rapporten du skal begynne å lete for å finne de informasjonene du er ute etter.

Finne tekstens hovedtemaer

Det hender at vi vet så lite om en tekst at vi ikke engang vet hva vi skal lete etter i teksten. Men noe vet du likevel ut fra dine motiver for å skanne teksten.

Skanningen kan da gå ut på å finne hva i teksten som kan være av interesse for deg på en eller annen måte. Når du begynner å sette deg inn i et nytt fagområde, vil du ofte ikke vite hva som er av betydning. Du må derfor lete deg fram til dette i teksten. I slike tilfeller er framgangsmåten en blanding av skanning og skumlesing.

Finne ut hvor og hvordan du skal lete i teksten

Hvis du skal skanne i en tekst og ikke vet hvordan den er bygget opp, må du først skaffe deg en oversikt over teksten og dens innhold. Det gjør du ved å lete deg fram til innholdsfortegnelser, forord, sammendrag, stikkordregister, innledninger eller andre deler av teksten som gir informasjon om tekstens struktur og innhold.

I slike tilfeller vil du ofte bruke en blanding av fotolesing, skumlesing og skanning.

 

Tren på å skanne

Du trener deg på skanning ved å lete deg fram til tall, ord, temaer, setninger, bilder eller andre opplysninger i tekster. Eksempler på dette er:

-  Skan en fagbok du har lest etter det mest interessante tema.

-  Skan en bok du ikke har lest etter et intersant tema.

-  Skan en avis etter nyheter fra ditt hjemsted.

-  Skan et gratismagasin etter film du har lyst til å se.

 

Til forsiden